GAS

Het verhaal van een vluchtige bodemschat.

Theatervoorstelling bij boerderij Woldwijk, 12 oktober t/m 25 november in Ten Boer.

Met een geweldige cast brengt Toneelgroep Jan Vos dit najaar GAS, een familiekroniek, die geen Noorderling onberoerd zal laten. In drie episoden wordt het verhaal verteld van de gaswinning in de afgelopen zestig jaar. Startend in de jaren 60, als het eerste gas jubelend wordt afgefakkeld en harten en huizen verwarmt. En eindigend in het heden, waarin men de gaskraan zo snel mogelijk wil dichtdraaien en met angst en beven wacht op de volgende klap.

Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In het eerste deel probeert hoteleigenaar Andries Boelens een graantje mee te pikken van de aangekondigde rijkdom. In plaats daarvan raakt een van zijn dochters zwanger van een NAM-ingenieur die in hotel Boelens bivakkeert. In de jaren zeventig – als Nederland bloeit, maar Groningen zucht onder fabriekssluitingen – is er in hetzelfde hotel een manifestatie onder het motto ‘Groningen geen wingewest’. In de derde akte belanden we in het nu. Bevingen zorgen voor slapeloze nachten, net als de slepende procedures om de schade vergoed te krijgen. Dan besluit een van de gasten van Hotel Boelens een daad te stellen.

Zie website https://toneelgroepjanvos.nl/gas-nnt/

Facebook berichten

6 dagen geleden

Toneelgroep Jan Vos

Afgelopen najaar speelden wij middenin het Groningse aardbevingsgebied een uitverkochte reeks voorstellingen GAS: "Groots theater over nationale tragedie”, kopte NRC Handelsblad en gaf vijf sterren. GAS vertelt het verhaal van 60 jaar gaswinning aan de hand van de geschiedenis van familie Boelens, die een hotel runt recht boven de Groninger gasbel.

En nu gaan we op tournee door het hele land! Heb jij je kaarten al? Check hier de speellijst: toneelgroepjanvos.nl/agenda/
... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook

3 weken geleden

Toneelgroep Jan Vos

In veel steden is de voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen begonnen. En dus kun je in het hele land ook kaarten kopen voor GAS! Van Groningen tot aan Breda, van Enschede tot Den Haag, we zijn in 39 theaters te zien.

Bekijk hier de volledige speellijst van GAS en koop alvast je tickets! toneelgroepjanvos.nl/agenda/
... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook
2018-10-02T13:20:14+00:00