GRIP & GLANS VOOR 55+

Kom naar de informatie bijeenkomst op dinsdag 2 oktober om 10.00-11.30 uur in het gemeentehuis Ten Boer

Wilt U actief aan de slag met het versterken van de glans in uw eigen leven? Door het deelnemen aan dit programma wordt u geholpen na te denken over waar u in het leven staat; dit helpt bij het maken van keuzes en geeft zicht op waar u zelf verbeteringen kunt aanbrengen. U kunt de cursus zien als een ontdekkingsreis naar eigen mogelijkheden, keuzes en beslissingen. De GLANSschijf helpt u met bewustwording, overzicht en actie. GRIP&GLANS bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten. Voor meer informatie of aanmelding bij Mattie Oostra telefoon 06-25634105 of secretariaat De Deel 050-3028846. Informatiebijeenkomst op dinsdag 2 oktober 10.00 uur in het gemeentehuis in Ten Boer.

Ervaring van mevrouw Woltman met GRIP&GLANS

Mevrouw Roelie Woltman (66) uit Hoogezand deed mee aan de groepscursus GRIP&GLANS. De 8 ochtenden waren genoeg om van haar schroom af te komen en een sterk sociaal netwerk op te bouwen. ‘Ik ben me meer bewust van mijn volle leven.’

Foto: Henk Veenstra

‘Ik blijf positief, wat er ook gebeurt’, vertelt mevrouw Woltman. Zij staat er na het overlijden van haar man 3 jaar geleden alleen voor. Kinderen had het stel niet. ‘Maar ik wil absoluut niet zielig of negatief worden. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.’ De Groningse hoefde dan ook geen twee keer na te denken toen zij van de cursus voor een beter eigen welbevinden hoorde. ‘Ik hing dezelfde dag nog aan de lijn.’

Gemis aan gezelligheid

Niet dat mevrouw Woltman zo ongelukkig was. ‘Ik woon comfortabel en ben in goede gezondheid. Ik zwem, fiets en kook graag. Ook zit ik in het bestuur van Vrouwen van Nu en van de bewonerscommissie en heb ik een aantal lieve mensen om me heen. Ik heb absoluut niets te klagen.’ Wel merkte Woltman dat ze wat gezelligheid miste, zoals ze het zelf noemt. ‘Gewoon even met een vriendin een kopje koffie drinken, dat gebeurde veel te weinig.’

Nadenken over je eigen leven

Met 7 andere vrouwen uit de buurt nam ze afgelopen zomer deel aan de groepscursus. In een buurthuis leerde zij onder meer over het gebruik van de GLANS-schijf van 5. Woltman: ‘Deze lijkt op de voedingsschijf van 5. Alleen gaat het niet om gezond eten, maar gelukkig zijn. Zo moest ik bijvoorbeeld elke dag 3 leuke dingen opschrijven. Op die manier word je gedwongen na te denken over je eigen leven, erbij stil te staan. Ik heb er veel van geleerd.’

Weer meetellen

Al met al heeft mevrouw Woltman veel aan de cursus te danken. ‘Ik maak makkelijker contact en heb een positiever zelfbeeld. Ook heb ik nu veel lieve vriendinnen om me heen. Minimaal één keer per maand drinken we met z’n allen koffie. Ik tel weer mee. Ik voel me een enorme bofkont.’

Facebook berichten

Informatiebijeenkomst over Grip & Glanscursus op dinsdagochtend 2 oktober om 10.00 uur in het gemeentehuis Ten Boer ... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook

De nieuwe training Grip & Glans gaat starten op de woensdagochtend 11 april. Informatiebijeenkomst op 28 maart 10.00 uur in Raadszaal van het gemeentehuis Ten Boer ... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook
2018-09-24T10:59:15+00:00