KERKENNACHT 2019: IS DIT OOK KERK?

Is dit ook Kerk?

Kerkennacht 2019 in en rond de Kloosterkerk in Ten Boer.

Op 22 juni is er vanaf 16 uur voor jong en oud iets te beleven op de wierde rond de Kloosterkerk in Ten Boer.

Om 16 uur begint het glijden van de wierde op de zeepglijbaan voor jongeren. De bed bad brood muziekgroep uit Groningen musiceert bij mooi weer buiten en anders in de kerk. Deze groep bestaat uit mensen die geen asiel hebben gekregen in Nederland. Zij verblijven in de Bed Bad Brood Bood aan het Damsterdiep in afwachting van wat komen gaat.

Naast muziek en gelegenheid om te dansen is er een duurzaamheidsmarkt. Onder anderen staan hier mensen, van de zelfoogsttuin in Ten Boer staan hier met groenten, boerin Jolanda Dijkstra biedt eigen gemaakte kaas. Ook de weggeefwinkel is vertegenwoordigd.

Vanaf 18 uur is er een gezamenlijke warme maaltijd waar iedereen kan aanschuiven. Is dit ook kerk? Groenten uit de zelfoogsttuin verwerkt in spijzen waar voor iedereen genoeg van is?

Om 20 uur wordt in de Kloosterkerk een Taizé viering gehouden.

Om 22 uur zal de commissaris van de koning René Paas de preek van de leek houden.

Hierna is er voor wie zich van te voren heeft aangemeld (elizabethedeler@gmail.com) gelegenheid om in de kerk te overnachten. Erik Bulthuis zal de nacht inluiden met spannende verhalen. Om 8 uur op zondagmorgen is het ontbijt. Is dit ook kerk?

Om tien uur zullen jongeren een kerkdienst houden waarin onder meer een jongetje gedoopt wordt.

2019-06-06T14:18:02+00:00