KINDCENTRUM TEN BOER

Inloopbijeenkomst 14 maart

Op donderdagavond 14 maart vindt er een inloopbijeenkomst over de plannen plaats tussen 19:30 en 21:00 uur in het Buurhoes in Ten Boer.

Het projectteam kindcentrum Ten Boer is druk bezig met de voorbereidingen zodat later dit jaar de bouw van een nieuw kindcentrum in Ten Boer kan starten.

Dit kindcentrum biedt straks huisvesting aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b. Ook het sociaal team WIJ ten Boer (voormalig De Deel) krijgt een spreekruimte in het gebouw. Het wordt gebouwd op een plek die tot nu toe vrijwel onbebouwd is. Dat betekent dat voor omwonenden en omliggende bedrijven er veranderingen in hun directe omgeving zullen plaatsvinden. De gemeente heeft al in een vroegtijdig stadium de omgeving betrokken bij de planvorming.

Nieuw kindcentrum

Het kindcentrum biedt straks huisvesting aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b. Ook het sociaal team WIJ Ten Boer (voormalig De Deel) krijgt een spreekruimte in het gebouw. Het wordt gebouwd op een plek die tot nu toe vrijwel onbebouwd is. Dat betekent dat er voor omwonenden en omliggende bedrijven veranderingen in hun directe omgeving zullen plaatsvinden. Het nieuwe gebouw krijgt hoogtes in vooral één en twee bouwlagen. Langs de Sportlaan komt een bomenrij om het zicht zoveel mogelijk af te schermen tussen het kindcentrum en de woningen.

Gewijzigde verkeerssituatie

Voor wat betreft de verkeersveiligheid en het aantal benodigde parkeerplaatsen, vindt ter hoogte van het kindcentrum een herinrichting plaats van een deel van de Riekele Prinsstraat en de Sportlaan.
De naastgelegen vrachtwagenparkeerplaats wordt verkleind tot maximaal 5 parkeerplaatsen en krijgt een eigen ontsluiting aan de Bedrijvenweg. De Riekele Prinsstraat zal ter hoogte van het kindcentrum worden gewijzigd in een schoolomgeving waarbij kort parkeren voorop staat en de auto te gast is. De rijrichting wordt gewijzigd naar een éénrichtingssituatie. Het is dan niet meer mogelijk van vanaf de Nijverheidsweg de Riekele Prinsstraat in te rijden.

IJsvereniging en skeelerbaan

Door de bouw van het kindcentrum moet het gebouw van de IJsvereniging Kaakheem worden verplaatst. Er komt hiervoor een nieuw gebouw direct naast het terrein van de school aan de Sportlaan. De ijs- en skeelerbaan wordt ingekort, maar behoudt de minimale omtrek van 330 meter. Ook wordt de baan gerenoveerd, inclusief een nieuwe toplaag en een verbreding aan de lange zijden.

Gerenoveerd fietspad

Het bestaande fietspad wordt gerenoveerd en voorzien van rood asfalt. De doorsteek naar de Standwerker zal worden verbreed en ook worden voorzien van rood asfalt. De bestaande parkeerplaats zal ter hoogte van het fietspad worden heringericht met een duidelijke fietsparkeerplaats en groene plantvakken met lage heesters en bomen.

Meer informatie

Facebook berichten

1 week geleden

Dat deel ik Ten Boer

Zaterdag 5 oktober vieren we het 5 jarig bestaan van de weggeefwinkel Ten Boer, iedereen is welkom! Weggeefwinkel Ten Boer Stichting ... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook

2 weken geleden

Dat deel ik Ten Boer

Wil je eens gratis ervaring op doen in ecologisch bouwen bij Mas con Menos? Kom dan in september vrijwillig meedoen aan de meewerkweekenden bij StaatjeVrij in Ten Boer. Zie voor data en tijden het onderstaande bericht.Wil je eens gratis ervaring op doen in ecologisch bouwen bij Mas con Menos NL? Kom dan volgende maand vrijwillig mee doen aan onze meewerkweekenden bij StaatjeVrij in Ten Boer.

Tijdens deze twee weekenden gaan we verder bouwen aan de Wereldhuiskamer. Een plek waar de wereld elkaar kan ontmoeting en geïnspireerd wordt tot gezondere vormen van bouwen en samen leven. Het gebouw is gemaakt van strobalen, leem en vele gerecyclede materialen.

We gaan deze dagen timmeren, stuccen met kalk (en wellicht ook leem als we zover komen), en schilderen met ecologische lijnolieverf. Heb je zin om mee te doen?

Je kunt van alles leren over ecologisch bouwen, werken met professionele gereedschappen en we vertellen meer over strobouw en de bouwwijze van de Wereldhuiskamer.

De Wereldhuiskamer staat op StaatjeVrij, een proeftuin voor samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen. Er is veel te bekijken, zo zijn er meerdere yurts, twee grote rocketstoves, pizzaovens, een helofytenfilter en een grote biologische pluktuin.

Voel je welkom voor een inspirerende dag of weekend! Minimale deelname is één dag, maar je bent natuurlijk zoveel dagen welkom als je maar wilt. Wij zorgen voor eten en drinken en de werkendagen zijn van 9 tot 17 uur. Je kunt blijven slapen in een tentje of busje/camper. ��De weekenden zijn van 13 t/m 15 september en 20 t/m 22 september. Na je aanmelding ontvang je een routebeschrijving en overige info.

Graag tot dan!

AANMELDEN kun je via deze link:

forms.gle/fVXDY1BBk3sSDYy19
... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook

2 weken geleden

Dat deel ik Ten Boer

Even bijkletsen, ontspannen of lekker niks.... Ga zitten!
koffie is gratis 🙂 Je bent van harte welkom.
... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook
2019-03-07T09:53:16+00:00