KINDCENTRUM TEN BOER

Inloopbijeenkomst 14 maart

Op donderdagavond 14 maart vindt er een inloopbijeenkomst over de plannen plaats tussen 19:30 en 21:00 uur in het Buurhoes in Ten Boer.

Het projectteam kindcentrum Ten Boer is druk bezig met de voorbereidingen zodat later dit jaar de bouw van een nieuw kindcentrum in Ten Boer kan starten.

Dit kindcentrum biedt straks huisvesting aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b. Ook het sociaal team WIJ ten Boer (voormalig De Deel) krijgt een spreekruimte in het gebouw. Het wordt gebouwd op een plek die tot nu toe vrijwel onbebouwd is. Dat betekent dat voor omwonenden en omliggende bedrijven er veranderingen in hun directe omgeving zullen plaatsvinden. De gemeente heeft al in een vroegtijdig stadium de omgeving betrokken bij de planvorming.

Nieuw kindcentrum

Het kindcentrum biedt straks huisvesting aan de scholen OBS De Huifkar, CBS De Fontein en kinderopvang Kids2b. Ook het sociaal team WIJ Ten Boer (voormalig De Deel) krijgt een spreekruimte in het gebouw. Het wordt gebouwd op een plek die tot nu toe vrijwel onbebouwd is. Dat betekent dat er voor omwonenden en omliggende bedrijven veranderingen in hun directe omgeving zullen plaatsvinden. Het nieuwe gebouw krijgt hoogtes in vooral één en twee bouwlagen. Langs de Sportlaan komt een bomenrij om het zicht zoveel mogelijk af te schermen tussen het kindcentrum en de woningen.

Gewijzigde verkeerssituatie

Voor wat betreft de verkeersveiligheid en het aantal benodigde parkeerplaatsen, vindt ter hoogte van het kindcentrum een herinrichting plaats van een deel van de Riekele Prinsstraat en de Sportlaan.
De naastgelegen vrachtwagenparkeerplaats wordt verkleind tot maximaal 5 parkeerplaatsen en krijgt een eigen ontsluiting aan de Bedrijvenweg. De Riekele Prinsstraat zal ter hoogte van het kindcentrum worden gewijzigd in een schoolomgeving waarbij kort parkeren voorop staat en de auto te gast is. De rijrichting wordt gewijzigd naar een éénrichtingssituatie. Het is dan niet meer mogelijk van vanaf de Nijverheidsweg de Riekele Prinsstraat in te rijden.

IJsvereniging en skeelerbaan

Door de bouw van het kindcentrum moet het gebouw van de IJsvereniging Kaakheem worden verplaatst. Er komt hiervoor een nieuw gebouw direct naast het terrein van de school aan de Sportlaan. De ijs- en skeelerbaan wordt ingekort, maar behoudt de minimale omtrek van 330 meter. Ook wordt de baan gerenoveerd, inclusief een nieuwe toplaag en een verbreding aan de lange zijden.

Gerenoveerd fietspad

Het bestaande fietspad wordt gerenoveerd en voorzien van rood asfalt. De doorsteek naar de Standwerker zal worden verbreed en ook worden voorzien van rood asfalt. De bestaande parkeerplaats zal ter hoogte van het fietspad worden heringericht met een duidelijke fietsparkeerplaats en groene plantvakken met lage heesters en bomen.

Meer informatie

Facebook berichten

1 week geleden

Dat deel ik Ten Boer
Bekijk de pagina op Facebook

3 weken geleden

Dat deel ik Ten Boer

De eerste keer zitdansen met ouder/verzorger en peuter in Bloemhof, was een succes! De twee peuters hebben met alleen al hun aanwezigheid een grote indruk gemaakt bij de bewoners. Daarnaast hadden ze ook nog eens indrukwekkende dansmoves. Voor herhaling vatbaar!
Wees welkom op elke 3e donderdag van de maand in de ontmoetingsruimte/brasserie in Bloemhof. Van te voren graag even aanmelden bij de activiteitenbegeleider i.v.m. het klaarzetten van de stoelen.
... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook

1 maand geleden

Dat deel ik Ten Boer

Lijkt het je leuk om (vaker) met een groep te handwerken? Meld je aan! Zie onderstaande poster voor meer informatie. ... Bekijk meerBekijk minder

Bekijk de pagina op Facebook
2019-03-07T09:53:16+00:00