MOI

   Moi 2 Moi 3

 

De nieuwe gemeentekrant over aardbevingen

Hoe beleeft u de inspecties? Voelt u zich gehoord door de vele instanties? En hoe kijkt u aan tegen de veiligheidsrisico’s van de aardbevingen? Deze en andere persoonlijke verhalen staan in Moi, de gemeentekrant over alles wat met aardbevingen te maken heeft. Deze week verschijnt het eerste nummer, huis-aan-huis in onze gemeente verspreid.

In Moi geven we u als inwoner van onze gemeente de ruimte om uw ervaringen te delen over bijvoorbeeld de inspecties, schadeherstel of hoe u dagelijks omgaat met de angst voor aardbevingen. Dat doen we met reportages en interviews. Zo willen we u een stem geven die belangrijk is om gehoord te worden.

Fazanthof

In het eerste nummer staat een interview met Martin Schaaphok en Anneke de Jong uit de Fazanhtof in Ten Boer. Hij is constructeur en heeft verstand van woningbouw. Zij is moeder en vindt het lastig om haar kinderen elke avond naar bed te brengen met de dreiging van aardbevingen. Martin’s alternatieve plan voor de versterking van de woningen in de Fazanthof heeft na lange tijd gehoor gekregen bij het CVW. Martin en Anneke vertellen hun verhaal.

Kaart

Op de achterpagina van Moi staat een overzichtskaart van de inspecties in onze gemeente. Deze kaart is een globaal overzicht. Gedetailleerde kaarten staan in het addendum van de NCG, dat op 7 juli 2017 verschenen is.

Uw verhaal

Heeft u ervaringen met alles wat met aardbevingen te maken heeft? Of wilt u vertellen hoe u de inspecties, de versterkingsoperatie of het schadeherstel beleeft? Stuurt u dan een e-mail naar en de redactie neemt contact met u op.

Lees het eerste nummer van Moi digitaal.

Facebook berichten

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#803) Some of the aliases you requested do not exist: gemeente.tenboer
Type: OAuthException
Code: 803
Please refer to our Error Message Reference.
2017-12-07T13:55:56+01:00